Royal Black
One day, you'll be just a memory for everyone. Do your best to make that memory a good one. Don't forget to leave your footprint my dear.. :)



Skin by Ayien
Cute favicon byBabydoll
Blog owner: Fara Aliza

something on my mind : PALESTINE
Tuesday, 15 July 2014 | 07:30 | 0 comments
HI AND ASSALAMUALAIKUM!



Bismillah.. dah lama tak menulis.. rasa kekok.. apa khabar semua ? sihat ? alhamdulillah.. aku ? alhamdulillah sihat.. makin gemuk sekarang.. hehehe

by the way.. jangan pelik bila aku taip penuh dan bukan singkatan.. sebab ? sebab aku perasan lately aku pakai short form sampai aku lupa macam mana perkataan sebenar di tulis.. *tepuk dahi

ahh lupakan.. actually tiba-tiba rajin nak menaip ni sebab teringat.. teringat satu satu nya tempat untuk meluah kan perasaan tanpa menimbul kan riak atau fitnah adalah blog.. twitter ? facebook ? semua tu bahaya.. 1 tweet seribu terasa.. 1 post semua cakap bajet.. manusia.. atau melayu.. mereka punya mind set terlampau negatif.. *kenyataan

sekarang semua kecoh pasal Palestin.. sedih kan ? yup saya pun sedih.. setiap kali tengok post berkaitan Palestin menitik air mata.. kadang sebak sangat-sangat.. Allah.. hebat ujian dia terhadap saudara islam kita di sana.. tapi apa mampu kita buat ?  hanya mampu berdoa.. doa dan doa.. if ada tabung untuk sumbangan kita sumbangkan ap yang mampu.. insyaAllah dengan pemberian yang tidak seberapa dan doa dari kita Allah tolong mereka.. yakin pada Allah..

tp..

sesetengah Melayu nie pelik.. SEMBANG kencang.. tapi ? *fikir sendiri
panas actually setiap kali ternampak post perli memerli.. like "perempuan melayu pegang monopod , perempuan gaza pegang senapang" dah banyak kot post macam ni.. hello bro ? if kami nie ada senapang , ada jalan , or Najib tetiba cakap " wahai rakyat Malaysia.. siapa yang ingin bersama-sama jihad di Palestin sila tampil ke depan.. akan saya hantar kalian ke sana untuk berjuang bersama mereka" sure ! ada yang akan tampil ! ada saudari kita yang akan ANGKAT SENAPANG ! but we are in Malaysia..  what do you aspect  ? kita nak pergi mana-mana nak bawak senapang ? macam tu ? cuba kau angkat senapang.. for sure awal-awal lagi kau kene tembak dengan polis.. x sempat nak berjihad.. sebab kau di anggap bahaya membawa senjata.. 

and we can see that negara lain pun concern pasal nie.. such as Korea.. tapi kau nampak dorang berjalan bawak senapang tak ? ada tak ? CR , kau nampak CR tembak ke pemain Israel haritu ? nampak dia belasah ? tak ada kan ? but dia menolak atau senang kata boikot serangan ke atas Gaza dengan cara dia sendiri.. ramai lagi yang merasakan Israel itu kejam.. tetapi apa mampu mereka buat ? just pray for them.. sama juga kita.. 

oihhh.. pening.. susah aku nak terangkan apa yang aku fikir sekarang.. maaf kalau pendapat aku salah.. ini hanya pandangan aku sebagai rakyat Malaysia.. sebagai seorang bangsa Melayu.. sebagai saudara Islam.. semoga Allah bersama mereka.. amin


p/s : "kiamat happens when Islam wins the war" i don't know but it feels like we're so close to it. so close to the end of the world.. Allahuakbar






| New things